סדנאות קולינריות

התענוגות של הפרובאנס

סדנת התמחות מרתקת במטבח הפרובנסאלי - עם עמדת עבודה אישית לכל משתתף/ת, את הסדנה יעביר השף איל לביא, מאסטר הדגים שהתמחה במספר מסעדות בצרפת ובמסעדת "ל'באקאנאל" שבפרובנס, המעוטרת בכוכב מישלן. איל מביא אל מטבחו מהניחוחות, חומרי הגלם והטכניקות של המטבח הפרובנסאלי שכה מזוהה עימו.

  • 'שמש וים בצלחת'
  • על השף

אין כמו המטבח של פרובנס בכדי להביא לידי ביטוי את החיבור הנפלא הזה... בפרובנס הממוקמת בדרומה של צרפת, השמש זורחת במרבית ימי השנה ותחת קרניה גדלים הירקות ועשבי התיבול המשובחים ביותר בצרפת. בדרומה משתרע הים התיכון על מגוון הדגה שלחופיו. רבות מהקלאסיקות של המטבח הצרפתי מקורן באיזור נפלא זה: רטטוי, בויאבז, ניסואז ורבים נוספים.

איל לביא, מבכירי השפים הישראליים הפועלים כיום, התלמד במסעדות "לה קאייה דו פאליי רויאל בבריסל, בלגיה, בעלת שני כוכבי מישלן, במסעדת "See Grill" בבריסל גם היא בעלת שני כוכבי מישלן,  בביסטרו "באקאנאל" של השף כריסטוף דופו, בעיר ואנס שבפרובאנס ובביסטרו הפריזאי "שה פרננד" ברובע סנט ז'רמן שבפריס.

בשנת 2000 הקים את מסעדת "פסטיס" בשד׳ רוטשילד בתל אביב, שם הרחיב את תפריט הים למטבח ים-תיכוני פרובנסאלי כשהוא שוזר בתפריט מנות צרפתיות קלאסיות בשילוב השפעות של המטבח המקומי.

ב 2008- פתח את מסעדת "רוקח 73" ובהמשך שתי מסעדות נוספות, רוקח-ים בנמל יפו ורוקח שוק בנמל תל אביב.

 

לביא הוא המייסד והמנהל של פרויקט "מבשלים הזדמנויות", פרויקט העצמה והכשרה של נוער בסיכון. במהלך שנות פעילותו במסעדות יצר לביא מספר מנות שהפכו לסמל מטבחו והיו למנות דגל בקולינריה במקומית. האני מאמין שלו הוא: "אוכל נועד לשמח ולחבר בין אנשים". לביא מבשל ויוצר מתוך אהבה ותשוקה עמוקה. רואה במקצועו שליחות וציונות בבניית מטבח ישראלי חדש.

רוצים לשמוע עוד?

השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם 1-700-502-999

או חייגו אלינו לטלפון : 1-700-502-999

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר

הצג מפה

הצטרפו למועדון החברים שלנו

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר