התענוגות של פרובנס

סדנת התמחות במטבח הפרובנסאלי עם השף איל לביא

׳שמש וים בצלחת׳ - אין כמו המטבח של פרובנס בכדי להביא לידי ביטוי את החיבור הנפלא הזה… בפרובנס הממוקמת בדרומה של צרפת, השמש זורחת במרבית ימי השנה ותחת קרניה גדלים הירקות ועשבי התיבול המשובחים ביותר בצרפת. בדרומה משתרע הים התיכון על מגוון הדגה שלחופיו. רבות מהקלאסיקות של המטבח הצרפתי מקורן באיזור נפלא זה: רטטוי, בויאבז, ניסואז ורבים נוספים.  

את הסדנה יעביר שף איל לביא, מאסטר הדגים שהתמחה במסעדות רבות בפרובנס, חלקן מעוטרות בכוכבי מישלן. 

איל מביא אל מטבחו האישי מהניחוחות, חומרי הגלם והטכניקות של המטבח הפרובנסאלי שכה מזוהה עימו. 

בתפריט:

• טרין חצילים ומקרל מעושן במילוי פלפלים קלויים ופסטו עשבי תיבול

• "פריטו מיסטו" דגים, בציפוי פריך, עם סלט עלים ירוקים, עגבניות שרי ורוטב וינגרט 

• טרטר עגל בתיבול אנשובי כבושים, פלפלים אדומים קלויים, איולי "חלודה" וצלפים

• ברונדאד של בקלה בשמן זית, עשבי תיבול פרובאנס ושום קונפי

• פילה פורל ורוד צלוי בגריל, רטטוי ירקות פריכים, קרם גזר ורוטב יין אדום

• סינטה צרובה בקראסט של קוויאר זיתים שחורים, פירה שורשים, ציר בקר וכמהין 

איל לביא, מבכירי השפים הישראליים הפועלים כיום, התלמד במסעדת "לה קאייה דו פאליי רויאל בבריסל, בלגיה, בעלת שני כוכבי מישלן. משם המשיך למסעדת "See Grill" בבריסל, גם היא בעלת שני כוכבי מישלן. תחנתו הבאה בביסטרו "בקנאל" של השף כריסטוף דופו, בעיירה טורט סור לופ בפרובאנס. בנוסף התלמד בביסטרו הפריזאי "שזה ברננד" ברובע סנט ז'רמן שבפריס.

בשנת 2000 הקים את מסעדת "פסטיס" בשדרות רוטשילד בתל אביב, שם הרחיב את תפריט הים למטבח ים-תיכוני פרובנסאלי כשהוא שוזר בתפריט מנות צרפתיות קלאסיות בשילוב השפעות של המטבח המקומי. ב-2008 פתח את מסעדת "רוקח 73" מול פארק הירקון. יחד עם שותפו פתח שתי מסעדות נוספות, רוקח-ים בנמל יפו - טאפאס בר ספרדי עם השפעות מקומיות מהמטבח הערבי, ורוקח שוק בנמל תל אביב - מסעדת שוק תוססת בסגנון איטלקי ים-תיכוני.

תאריך הסדנה

23/1/18

 

 

DGR_IMG_COURSE_BISHUL_100

פרטים נוספים

סדנת התמחות במטבח הפרובנסאלי עם השף איל לביא

מבנה הלימודים

קהל יעד

תאריך

תל אביב - תאריך 23.01.2018

מחיר

צרו אתנו קשר בכל נושא