השף הצעיר מסביב לעולם
עם בל קפצן

קורסי קיץ לילדים ונוער בחופש הגדול

 

לאור הצלחת קורסי הקיץ לילדים ונוער משנים עברו, גם בקיץ הקרוב ילדיכם יוכלו ליהנות מחוויה יצירתית, מהנה וטעימה במיוחד. השפית בל קפצן בשיתוף צוות המדריכים של דן גורמה, ידריכו את ילדיכם במסע מרתק דרך מטבחי העולם, בעזר טכניקות עבודה מתקדמות וחומרי גלם חדשניים מעולם הבישול המקצועי. 

 

הקורסים יתקיימו במהלך חופשת הלימודים בקיץ הקרוב. משך הקורס כשבועיים. ניתן להרשם גם לשבוע אחד בלבד. שעות הפעילות מ-8:30 ועד 13:30. בנוסף, יופעל צהרון עד לשעה 16:00. השנה אנו מציעים גם קורס המשך, המיועד למסיימי המחזור הראשון או לבוגרי קורסי עבר של השף הצעיר.

 

דן גורמה, מיסודם של רשת מלונות דן ורשת אורט, מציב סטנדרטים חדשים בלימודי הבישול והקונדיטוריה בישראל ועומד בדרישות המקצועיות הקפדניות הנהוגות בבתי הספר לבישול המובילים בעולם. כיתות הלימוד המרווחות מצוידות במיטב הטכנולוגיה והציוד המתקדם מסוגו, ומאפשרות עבודה מעשית (׳Hands On׳) בנוסף לידע המקצועי. מיטב השפים ואנשי המקצוע הבכירים בישראל מרכיבים את סגל ההוראה המוביל. 

 

מטבח עולמי

יסודות המטבח המולקולרי נחשוף טכניקות חדשניות בשימוש חומרים מתקדמים, עם טקסטורות וטעמים מפתיעים. נכין חגיגה אמריקאית מולקולרית, עם לחמניות המבורגר ״הום מייד״, המבורגר אמיתי, פוטטו הום פרייז ורטבים, ספגטי קטשופ, קציפת חרדל, ג׳ל ברבקיו, פסטו מולקולרי, פנקייק עם קוויאר שוקולד וספגטי מיי

מטבח איטלקי טוסקאני נלמד לבשל בדיוק כמו באיטליה. נכין פוקצ'יני, קלצונה, רביולי בעבודת יד, פטוצ'יני, ספגטיני, מלווה בשלושת הרטבים המנצחים:  רוזה, פסטו ואלפרדו

מטבח אסייתי נפאלי נלמד לקצוץ, להקפיץ ולתבל, לפי מסורות העולם האסייתי הנועז בטעמים ובריחות. נכין אגרול ויאטנמי, נקפיץ מנות על ווק לוהט בשילוב ירקות ועוף, נכין ירקות בצ'ילי ונלמד את רזי הכנת הדים סאם

מטבח יפני נעבור למצב זן ונלמד להכין מרק מיסו, סלט אצות עם מלפופנים, וסושי במגוון וריאציות: אין סייד אאוט, פוטומאקי, כריך סושי וקונוס. לקינוח נכין מעדן טפיוקה עם פירות טרופיים.

מטבח הודי נפתח את דלת הקסמים למטבח הארומטי שופע התבלינים, הצבעים והריחות. נלמד להכין צ'פטי, נאן, סמוסה במילוי תפוח אדמה ואפונה, אורז ביראני, טמפורה ירקות בחומוס, וקדירת קארי. 

 

שבוע קונדיטוריה

ממתקי ילדות כל מיני סוכריות בצבעים, בטקסטורות ובצורות, מרשמלו וממתקי טופי

ממלכת השוקולד נחשוף את סודות השוקולד, מאין הוא מגיע, טכניקות עבודה, טימפרור שוקולד לבן, מריר וחלב. נכין ממתקי שוקולד אהובים: ביצי הפתעה, מקופלת, פרלינים,  וסוכריות שוקולד. 

עולם הבולנז'רי נחשף ליסודות אפיית הלחמים. נלוש, נתפיח ונאפה פוקאצ'ות, פלוטים, בגטים, פיתות, צ'אפטי ונאן.

פטיסרי צרפתי קלאסי נכיר את עולם הקונדיטוריה הצרפתי ונכין עוגות ראווה מרהיבות, סברינה קלאסית, אקלרים מבצק רבוך וקרם שניט

עולם העוגיות נכיר סוגי בצקים פריכים, נאפה עוגיות ויטראז', עוגיות דומינו ועוגיות שלגיה

 

מטבח עולמי למתקדמים (קורס המשך)

מטבח תורכי היכרות עם המטבח העות'מני המחבר טעמים מתרבויות שונות ממערב וממזרח. נלמד להכין לחמג'ון, נגלגל עלי גפן, בורגול מטוגן עם ירקות, קבב דגים וקבב בשר, מאפה פילאס עם תרד ונקנח בבקלוואה עם אגוזים.

מטבח מרוקאי מטבח שמח וצבעוני שכולנו אוהבים. נכין קוסקוס עם קדירת ירקות עשירה בטעמים, חריימה וקציצות דג, סלט גזר פיקנטי וסלט סלק מתקתק.לקינוח נלמד להכין ספינג' לוהט עם נטיפי דבש.

מטבח ישראלי –ערבי-גלילי נכין פיתות בסאג', פלאפל בטעמים , סלט פאתוש, חומוס ביתי,  פתיתי בן גוריון וקינוח מלבי עם קוקוס ומי ורדים

מטבח צרפתי נכיר את המטבח הצרפתי קלאסי בשילוב טכניקות חדשניות נכין קרוקט תפוחי אדמה ובטטה, מילפיי במילוי רטטוי, שניצל "קורדון בלו" וקרם שניט לקינוח.

מטבח גיאורגי-בוכרי נלמד להכין גוז'גוז'ה, אושפלו, באחש, חאצ'פורי וקושקוליק לקינוח. 

 

מחזור א׳ לגילאי 13-9

16-20.7.17 - בישול 

23-27.7.17 - קונדיטוריה

 

מחזור ב׳ לגילאי 13-9

30.7-3.8.17 - בישול

6-10.8.17 - קונדיטוריה

 

מחזור נוער לגילאי 17-13

23-27.7.17 - בישול

 

מטבח עולמי למתקדמים

13-17.8.17 - בישול

 

עלות הקורס: 2850 ₪

שבוע בלבד: 1650 ₪

צהרון שבועי: 400 ₪ 

DGR_IMG_COURSE_BISHUL_91

פרטים נוספים

קורסי קיץ לילדים ונוער בחופש הגדול

מבנה הלימודים

קהל יעד

תאריך

תל אביב - תאריך 16.07.2017

מחיר

צרו אתנו קשר בכל נושא