סדנאות קולינריות

סדנת דגים עם השף איל לביא

"תן לאדם דג - והשבעת אותו ליום אחד, למד את האדם לדוג - והשבעת אותו לכל החיים." (לאו דזה)

2 מפגשים מעשיים עם כל המידע הנחוץ לטיפול מושלם בדגה טרייה, מהים ועד לצלחת.

  • מפגש ראשון
  • מפגש שני
  • על השף

נושאי הלימוד

ההיסטוריה של בישול דגים בארץ ובמרחב

מצב הדגה המקומי והעולמי

דגי ים מול חקלאות ימית

קניית דגים – היכן לקנות, כיצד לבחור

שמירה, טיפול ואחסון דגים

שיטות חיתוך דגים, הדגמה של פילוט וחיתוך לאומצות

טרטר, סביצ'ה וסשימי

קבב דגים

ברונדאד - בישול ארוך בשמן זית ואפייה

Frito Misto ו- Fish&Chips

דג מאודה במעטפת

נושאי הלימוד

טכניקות לבישול דגים

אפייה, גריל, פלנצ'ה, בישול

שילובי רטבים ותוספות לצד הדגים

קלאסיקות של דגים מהעולם
טרטר דג ים על גספצ'ו סלק וקציפת סנט מור

פאייה ספרדית

בורק דג ים וחצילים שרופים, לימון וקשקבל

שישיליק דג ים בטנדורי

פילה דג ים בקראסט יוגורט, סומק, צנוברים וזעתר

נתח סלמון צרוב בגריל על קרם אפונת גינה ואורז אסור

איל לביא, מבכירי השפים הישראליים הפועלים כיום, התלמד במסעדות "לה קאייה דו פאליי רויאל בבריסל, בלגיה, בעלת שני כוכבי מישלן, במסעדת "See Grill" בבריסל גם היא בעלת שני כוכבי מישלן,  בביסטרו "באקאנאל" של השף כריסטוף דופו, בעיר ואנס שבפרובאנס ובביסטרו הפריזאי "שה פרננד" ברובע סנט ז'רמן שבפריס.

בשנת 2000 הקים את מסעדת "פסטיס" בשד׳ רוטשילד בתל אביב, שם הרחיב את תפריט הים למטבח ים-תיכוני פרובנסאלי כשהוא שוזר בתפריט מנות צרפתיות קלאסיות בשילוב השפעות של המטבח המקומי.

ב 2008- פתח את מסעדת "רוקח 73" ובהמשך שתי מסעדות נוספות, רוקח-ים בנמל יפו ורוקח שוק בנמל תל אביב.

 

לביא הוא המייסד והמנהל של פרויקט "מבשלים הזדמנויות", פרויקט העצמה והכשרה של נוער בסיכון. במהלך שנות פעילותו במסעדות יצר לביא מספר מנות שהפכו לסמל מטבחו והיו למנות דגל בקולינריה במקומית. האני מאמין שלו הוא: "אוכל נועד לשמח ולחבר בין אנשים". לביא מבשל ויוצר מתוך אהבה ותשוקה עמוקה. רואה במקצועו שליחות וציונות בבניית מטבח ישראלי חדש.

רוצים לשמוע עוד? השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם

או חייגו אלינו לטלפון : 1-700-502-999

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר

סדנאות נוספות שיעניינו אותך

הצג מפה