סדנאות קולינריות

דגים מסביב לעולם

  • נושאי הלימוד
  • על השף

סדנה חדשה עם השף איל לביא, אשר ידריך אותנו כיצד לטפל, לבשל ולהגיש דגים. נלמד להכין את מנות הדגים המפורסמות בעולם, מדרום אמריקה דרך צרפת ועד המזרח התיכון. כל קלאסיקה מייצגת את המטבח המקומי שממנה הוא מגיע, ובכולם הדג הוא כוכב המנה.

 

בין המנות אותן:
> סביצ'ה פרואנית
> מוקקה ברזילאית
> פאיילה ספרדית אמיתית
> ול מונייר צרפתי
> פריטו מיסטו איטלקי
> סינייה דגים מהים התיכון
> סלמון במיסו יפני

מבכירי השפים הישראליים הפועלים כיום, התלמד במסעדת "לה קאייה דו פאליי רויאל בבריסל, בלגיה, בעלת שני כוכבי מישלן. משם המשיך למסעדת "See Grill" בבריסל, גם היא בעלת שני כוכבי מישלן. תחנתו הבאה בביסטרו "באקאנאל" של השף כריסטוף דופו, בעיר ואנס שבפרובאנס. בנוסף התלמד בביסטרו הפריזאי "שה פרננד" ברובע סנט ז'רמן שבפריס.

בשנת 2000 הקים את מסעדת "פסטיס" בשדרות רוטשילד בתל אביב, שם הרחיב את תפריט הים למטבח ים-תיכוני פרובנסאלי כשהוא שוזר בתפריט מנות צרפתיות קלאסיות בשילוב השפעות של המטבח המקומי. ב-2008 פתח את מסעדת "רוקח 73" מול פארק הירקון. יחד עם שותפו פתח שתי מסעדות נוספות, רוקח-ים בנמל יפו - טאפאס בר ספרדי עם השפעות מקומיות מהמטבח הערבי, ורוקח שוק בנמל תל אביב - מסעדת שוק תוססת בסגנון איטלקי ים-תיכוני.

לביא הוא גם המייסד והמנהל של פרויקט "מבשלים הזדמנויות", פרויקט העצמה והכשרה של נוער בסיכון. במהלך שנות פעילותו במסעדות יצר לביא מספר מנות שהפכו לסמל מטבחו והיו למנות דגל בקולינריה במקומית. האני מאמין שלו הוא: "אוכל נועד לשמח ולחבר בין אנשים". לביא מבשל ויוצר מתוך אהבה ותשוקה עמוקה. רואה במקצועו שליחות וציונות בבניית מטבח ישראלי חדש.
 

רוצים לשמוע עוד?

השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם 1-700-502-999

או חייגו אלינו לטלפון : 1-700-502-999

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר

הצג מפה

הצטרפו למועדון החברים שלנו

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר