אודות

Professional Gourmet

קורס הבישול הכשר המקיף והמקצועי בישראל,
מתכון מנצח לקריירה שלך!

Professional Gourmet - קורס בישול מקצועי

הקורס מקנה כלים וטכניקות להתפתחות קולינרית תוך למידה מעמיקה וחשיפה למגמות העכשוויות בעולם הקולינריה והמסעדנות ומיועד לכל מי שעוסק בתחום ורוצה להרחיב ולהתמקצע.

 

סגל ההוראה המוביל מורכב מטובי השפים, הקונדיטורים ואנשי המקצוע הבולטים בתחומם.

מנהל התחום הקולינרי: שף אבי שטייניץ • מוביל הקורס: שף מיכאל כץ

שפים אורחים: מאיר אדוני, דודו ביטון, איל לביא, משה בדישי, אודי ברקן ועוד...

תכנית הלימודים

נושאי לימוד

 

התכנית בנויה על פי המודל של בתי הספר לבישול המובילים בעולם ומשלבת בין הדגמת השף ולימוד תורת החומרים לבין יישום של הטכניקות בעמדות בישול אישיות. 

מה נלמד בקורס ?  

 שיטות בישול – לימוד 16 שיטות הבישול של המטבח הצרפתי הקלאסי, על בסיס שיטות אלו נלמד ונבין טוב יותר את טכניקות הבישול המודרניות: ייבוש, כבישה, המלחה, עישון ובישול בטמפרטורות.

 

טיפול נכון בחומרי גלם – הכרת חומרי הגלם הקיימים בשוק, מהבסיסיים ועד לייחודיים. הטיפול בחומרי גלם מרגע הגעתם למטבח. היגיינה, הכנה לעבודה, עיבוד, שמירה, אחסנה לפני ואחרי הבישול, קצבות מקיפה - בשרים, עופות ודגים.הרכבת מנות - הבנה מקיפה בכללים להרכבת ובניית  מנות . שילוב נכון של מרקמים, טעמים וצבעים וטכניקות משולבות בבניית הטעם שלה אחרי שלב. הרכבת מנות תוך התאמה לעולם המסעדני.

ניהול ותכנון מרחב העבודה - המטבח מאתגר במרחב העבודה ובמרחב הזמן שלו. טבח טוב  נמדד מעל הכול בניהול נכון של הזמן במרחב העבודה. אנו נעניק כלים שיאפשרו לטבח בתחילת הדרך להבין את הכללים והטכניקות להתמצאות במרחבים אלה ולארגן את העבודה על מנת שיהיה לו קל יותר , יעיל יותר ונכון יותר.

צילחות- הצלחת מאגדת בתוכה את הנשמה של השף, חומרי הגלם שבהם השתמש והטכניקות אותם רכש. בקורס נעניק לך את הכלים המתאימים לבניית מנות וצילחות מרשימים טעימים ונכונים.

מסעדנות – החשיבה המסעדנית, תורת התפריט והסרוויס. הבנת תורת התפריט לעומק תאפשר להבין את כללי הזהב לבניית תפריט מושלם  והקניית סדר עבודה נכון בהכנת המנות יבטיחו הצלחה בהוצאתו.

מטבחי עולם- מעבר לבסיס הקלאסי ניגע ונלמד על מטבחים שונים מרחבי העולם, מטבחי אסיה, מטבחי הים התיכון, מטבחי האמריקות וכמובן המטבח מקומי האזורי שלנו ועוד. הלימוד יעשיר את מאגר הידע והטכניקות שלך ויקנה כלים נוספים בדרך לקריירה עשירה ומצליחה.

יין - הכרת יינות מקומיים, יינות עולם ישן ועולם חדש. בישול ביין ושילובו בתפריט.

OUTDOOR - למוד טכניקות בישול ייחודיות מחוץ למטבח הקלאסי. עבודה על גריל פחמים, טאבון עצים ומעשנות, טכניקות ייחודיות לטיפול בחומרי הגלם באמצעות מכשירים אלו.

 

מידע כללי

60 מפגשים, 360 שעות לימוד

מסלול לימודים ייחודי על בסיס סטנדרט בינלאומי, עם חיבור למטבח המקומי, כיתות הלימוד המתקדמות בארץ: מרווחות ומצוידות במיטב טכנולוגיות הבישול, לכל סטודנט עמדת עבודה אישית, מצוידת במיטב הטכנולוגיה והציוד המתקדם מסוגו, המאפשרים עבודה פרטנית.

 

אפשרות לתקופת סטאז' של 100 שעות לימוד

בנוסף לשעות הלימוד הנ"ל, במסעדות המובילות בישראל. עבודה עם חומרי הגלם הטובים ביותר ללא פשרות. עזרה בהשמה לתלמידים כבר במהלך הקורס.

 

מתנה לנרשמים

ערכת סכינים מקצועית מחברת dick הגרמנית, ערכת ביגוד שף ונעליים מקצועיות.

 

 

הקורס

  • 21/12/2018 ימי ו'
  • שעות 8:30-14:30
  • 50 מפגשים
  • עלות הקורס 25,000

נבחרת המרצים

המרכז הקולינרי דן גורמה, מיסודם של רשת מלונות דן ואורט ישראל, 
הוקם עבור אנשים שרוצים ללמוד את מקצועות הבישול, האפייה והקונדיטוריה ברמה ובסטנדרטים הגבוהים ביותר בעולם, בלי להתפשר על צוות המורים, על תוכניות הלימוד, על הציוד המקצועי ועל חומרי הגלם. 

טובי השפים, הקונדיטורים ואנשי המקצוע הבולטים בתחומם, מרכיבים את סגל ההוראה המוביל, לצד שפים אורחים מהארץ ומחו״ל

סיפורי בוגרים

לכל הסיפורים

רוצים לשמוע עוד? השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם

או חייגו אלינו לטלפון : 072-394-5831

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר

הצג מפה