אודות

Professional Pastry Chef

קורס הקונדיטוריה הכשר המקיף והמקצועי בישראל, מתכון מנצח לקריירה שלך!

Professional Pastry Chef - קורס אפייה מקצועי

מסלול הלימודים המגוון כולל את כל תחומי הקונדיטוריה, האפייה והקינוחים, מבוסס על הפטיסרי הצרפתי הקלאסי, בשילוב טכניקות עבודה מתקדמות. הקורס מיועד למעוניינים לרכוש מקצוע חדש ולהשתלב בעבודה בקונדיטוריות ומסעדות מובילות, לאלה המתכוונים לפתוח עסק עצמאי, ולבעלי ניסיון קודם החפצים להעמיק את ידיעותיהם.

תכנית הלימודים

נושאי לימוד

יום אוריינטצייה – הכרת בית הספר, סקירה של תוכנית הלימוד, הרצאה על חומרי גלם בסיסיים בקונדטוריה וכלי עבודה נכונים.

 

עוגיות - מבחר סוגי עוגיות מהעולם. עוגיות חמאה, מדלן, ביסקוטי, הן רק חלק ממבחר העוגיות מהעולם הקלאסי והעכשווי.

 

בצק פריך - הכנה של מגוון סוגי בצקים פריכים וגזרותיהם. הכנת קישים פאים וטארטים צרפתיים קלאסיים ומודרניים, מלוחים ומתוקים. נתמקד בלימוד טכניקות אפייה מותאמות לטארטים.

 

בצק רבוך - הכנת פחזניות, אקליירים, פארי ברסט ועוד קלאסיקות. טכניקות אפייה, מליות וציפויים.

 

בצק עלים - מגוון יישומים מן המטבח ומן הקונדיטוריה, הכנת מאפים מתוקים מבצק עלים ובצק עלים הפוך כמו מילפיי, שוסון או פום, ומלוחים כמו מקלות פרמז'ן, וול או וה ועוד.

 

עוגות בחושות - הכרה של טכניקות שונות להכנת עוגות בחושות והתאמתם לאפיית העוגה הרצויה. הכנת עוגות בחושות מגוונות, טורטים ובסיסים לעוגות מורכבות.

 

שוקולד - הכרת השוקולד, תכונותיו ומוצריו השונים, הכרה וטעימה של סוגי שוקולד שונים, הכנת פרלינים וטבלאות עפ"י האסכולה הבלגית והצרפתית, טמפרור שוקולד, צביעת שוקולד יצירת קישוטי שוקולד מותאמים אישית ועוד.

 

מרנג - הכרה והכנה של מרנגים שונים, זילוף ושימוש בשק זילוף עם צנתרים שונים. הכנת מקרונים וקינוחים שונים על בסיס מרנג.

 

קונפיסרי - הכנת מגוון ממתקים ע"י שימוש נכון בסוכר בטמפ' שונות. נוגט, קרמל חמאה מלוחה, טופי שוקולד ועוד.

 

אפיית לחמים - יסודות אפיית לחמים, סקירה של חומרי הגלם המשמשים לאפיית לחמים, קמחים ייעודיים ואופן השימוש בפוליש, בצק מותסס ומחמצת . הכנת לחמים ולחמניות על בסיס שמרים ועל בסיס מחמצות עפ"י טכניקות מסורתיות ממגוון סוגי קמחים.

 

מאפי שמרים - קרואסונים, קראנצים, קוגלהוף ועוד. הכרת בצק שמרים בסיסי, כרוך, בריוש ובריוש כרוך להכנת מגוון מאפים. התמקדות בהתפחה ואפייה נכונים לקלבת מוצרים בסטנדרט בין לאומי.

 

עוגות בוטיק - מבחר עוגות ראווה ברמת גימור צרפתית בסגנון מודרני, שילובי טעמים וטקסטורות שונות, הכרת שיטות עבודה עם מוסים, התאמת השכבות בעוגה, בסיסים, אינסרטים, מוסים, גלייזים וקישוטים.

 

טארטים מתקדמים - תכנון והרכבת טארטים וטארטלטים בטכניקות מתקדמות, שילוב נכון של מרקמים וטעמים בתוך הקלתית בדגש על פרזנטצייה.

 

פטיפורים - אמנות הרכבת קינוחים מיניאטוריים, קינוחים קטנים ומיוחדים, בדגש על פרזנטצייה מוקפדת.

 

קינוחי ביסטרו - הכרת נכסי צאן הברזל של המטבח הצרפתי כמו קרם ברולה וסופלה. התמחות בהכנת סורבה וגלידה.

 

קינוחי מסעדה A LA CARTE - מנות אחרונות בהתאמה למסעדות יוקרה: טכניקות הרכבה מתקדמות, שילוב טקסטורות וטעמים ליצירת חווית אכילה מושלמת.

 

המדע והכימיה שמאחורי הקונדיטוריה - 8 מפגשים מרתקים עם טכנולוג מזון יחשפו בפניכם את סודות כימיית המקצוע ואת הריאקציות בין חומרי הגלם השונים.

 

מידע כללי

372 שעות אקדמיות + 100 שעות סטאז׳

קורס מקיף ומקצועי המבוסס על הפטיסרי הצרפתי הקלאסי, בשילוב טכניקות עבודה מתקדמות. מסלול הלימודים המגוון כולל את כל תחומי הקונדיטוריה, האפייה והקינוחים.

 

מתנה למשתתפים

ערכת כלים לקונדיטוריה, ביגוד ונעליים מקצועיות. 

 

נבחרת השפים

מנהל הקורס: תומר כבירי

בהשתתפות: ערן שוורצברד, אורגד רואש, אפרת לביפרוינד ומיכה גינטר  

 

למי זה מתאים?

הקורס מיועד למעוניינים לרכוש מקצוע חדש ולהשתלב בעבודה בקונדיטוריות ומסעדות מובילות, לאלה המתכוונים לפתוח עסק עצמאי, ולבעלי ניסיון קודם החפצים להעמיק את ידיעותיהם. 

 

המרכז הקולינרי אורט דן גורמה

מיסודם של רשת מלונות דן ואורט ישראל, מציב סטנדרטים חדשים בלימודי הבישול, האפייה והקונדיטוריה בישראל, ועומד בדרישות המקצועיות הקפדניות הנהוגות בבתי הספר לבישול המובילים בעולם. כיתות הלימוד מרווחות ומצוידות במיטב הטכנולוגיה והציוד המתקדם מסוגו. טובי השפים, הקונדיטורים ואנשי המקצוע הבולטים בתחומם, מרכיבים את סגל ההוראה המוביל.

הקורס

  • 21/06/2018 ימים ב' ו-ה'
  • שעות 17:00-22:00
  • 62 מפגשים
  • עלות הקורס 23,500

נבחרת המרצים

המרכז הקולינרי דן גורמה, מיסודם של רשת מלונות דן ואורט ישראל, 
הוקם עבור אנשים שרוצים ללמוד את מקצועות הבישול, האפייה והקונדיטוריה ברמה ובסטנדרטים הגבוהים ביותר בעולם, בלי להתפשר על צוות המורים, על תוכניות הלימוד, על הציוד המקצועי ועל חומרי הגלם. 

טובי השפים, הקונדיטורים ואנשי המקצוע הבולטים בתחומם, מרכיבים את סגל ההוראה המוביל, לצד שפים אורחים מהארץ ומחו״ל

רוצים לשמוע עוד? השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם

או חייגו אלינו לטלפון : 072-394-5831

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר

הצג מפה