סדנאות קולינריות
לחמי מחמצת למשפרי סגנון
הרשמה לקורס תתאפשר עד חמישה ימים לפני פתיחת הקורס
במהלך הסדנה יוגש יין
- נושאי הלימוד
- האופה סער מור
מהי מחמצת? איך מגדלים מחמצת? הידרציה? אחוזי אופה? לישה? התפחה? עיצוב? בטארד? כל המושגים והשאלות הללו ועוד ידע מקצועי רב שמונגש לאופים הבייתים, בסדנה חדשה וייחודית לאופות ואופים שרוצים לשפר את הידע ויכולות האפייה שלהם. למי שרוצים להתחיל לאפות לחמי מחמצת בריאים וטעימים בבית, בקלות, תוך שילוב תהליך האפייה בשגרת היומיום. כל הטיפים והידע המקצועי לאפייה ביתית מוצלחת, בריאה ומזינה.
סדנה מעשית של 5 שעות בה נכין בצקי מחמצת שונים, נלמד עיצובים נכונים של לחמים ובגטים. נשתמש בסלסלות התפחה, עיצוב חופשי ובדי התפחה, נעצב את הלחמים לאפייה בתבניות ואפייה ישירה על משטח האפייה. בסוף הסדנה, מי שירצה ייקח איתו "גור" מחמצת (גור של "פורטונה") להמשך טיפוח וגידול ומי שיחפוץ יקבל מתכון וידע להתחיל לגדל מחמצת חדשה באופן עצמאי.
מה נכין בסדנה?
לחמי מחמצת בעיצובים וחריצות שונות, מתכון בסיסי ממנו אפשר להכין סוגי לחמים רבים ומגוונים. באגטים על בסיס מחמצת- בגט בסגנון "טרדיסין" בכמה שיטות אפייה. פיצה בסגנון "נפוליטני" - בצק מחמצת איטלקי לפיצות, עם התססה ארוכה. נלמד "לפתוח" את הבצק לפיצה, את כמות הרוטב הנכונה ואפייה מושלמת. כל משתמש מכין את הפיצה שלו. ובצק "הפתעה" נוסף- בצק בהידרציה גבוהה והתססה ארוכה.
את הקורס יעביר סער מור, קונדיטור בהכשרה ואופה לחמים. בעבר הבעלים והאופה של "השאור של סער". סער מלמד סדנאות לחם ובתקופה האחרונה מתרכז בקמחי מורשת והנגשת אפיית לחמים בריאים לאופה הביתי באמצעות דף הפייסבוק "מחשבות על לחם".

סדנאות נוספות שיעניינו אותך
סדנה זוגית לכבוד טו באב - יוסי בן דיין/שף יוסי בן דיין
המחיר הינו לזוג. ישנה הטבה למילואמניקים שניתנת למימוש בסדנה זו ניתן לממש את ההטבה למי ששירתו החל מה - 7/10/23 מעל 30 יום.
השף הצעיר קיץ 2025 - פארקי השעשועים הגדולים/השף שלומי אלדו
5 ימי בישול ברוח פארקי השעשועים הגדולים והפופולריים בעולם.
׳על הלחם לבדו׳- סדנת הלחם/סער מור
כל מה שרציתם לדעת על אפייה ביתית, לחמי שאור ומחמצת