לובי מתכונים

פורקטה עוף - השף גיא לסניצקי

אופן הכנה


מוציאים את עצמות העוף מבלי לפרק את העוף לנתחים (נשארת "פלטה").
מניחים את העוף עם העור כלפי מטה ומתבלים את העוף בתבלינים.
קוצצים את הלימון כבוש ומורחים בצידו הפנימי של העוף.
חותכים רצועות מהירקות, מאדים במעט שמן זית ומעט תבלינים ומצננים.
מניחים את הירקות על העוף, מגלגלים לרולדה, קושרים, מתבלים את החלק החיצוני המעט שמן, מלח ופלפל וצולים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך ב- 20 דקות.

 

פריקי

קוצצים את הבצל וקוצצים את השום.
מרתיחים את ציר העוף.
בסיר עם שמן זית מאדים את הבצל, מוסיפים את השום ומאדים, מוסיפים את הפריקי ומערבבים עד שהפריקי מתחמם.
מוסיפים מלח, פלפל ופפריקה מעושנת.
מוסיפים את ציר העוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את החום למינימום ומבשלים מכוסה כחצי שעה. משהים מכוסה עוד 15 דקות

רכיבים

1 עוף שלם
50 גרם לימון כבוש
1 יח' כרישה
2 יח' גזר בינוני
1 חב' מנגולד
1 חב' סלרי אמריקאי
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל
כמון טחון
כוסברה טחונה
חוט קשירה

 

פריקי

4 כפות שמן זית
2 יח' בצל לבן
6 שיני שום קלופות
3 כוסות פריקי
6 כוסות ציר עוף
פפריקה מעושנת
מלח
פלפל

הצטרפו למועדון החברים שלנו

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר