סדנאות קולינריות
השף הצעיר ג'וניור
שלומי אלדו, שף ומומחה בסדנאות נוער, ילמד את הצעירים כיצד להכין ולבשל מנות מובחרות מכל העולם ובמיוחד ממטחים הידועים כמתקדמים, העושים שימוש בחומרי גלם מקומיים וטריים!
הקורסים נערכים במתכונת Hands -ON עם חומרי גלם האיכותיים ביותר, כיתות מאובזרות בציוד המתקדם והמקצועי של אורט דן גורמה.
גילאים: 12-17
- תוכן הסדנה
- אודות השף שלומי אלדו
עופות צעירים - פירוק, הסבר על חלקי העוף והשימוש בהם. הכנת מתכונים כגון פרגיות בקארי אדום, פחיטה עוף מקסיקנית, קדירת עוף ביין אדום ועוד..
דגים - פילוט, טיפול, שיטות הכנה, מנות קרות (סביצ'ה, קרפצ'יו...) ומנות מבושלות.
סדנת גריל OUTDOOR - עבודה עם גריל, טבון ומעשנה. מרינדות, הכנת נתחי בשר בקר שונים במגוון שיטות, שוק טלה, רטבים ותוספות שמתאימים לגריל.
מטבחי העולם
מטבח איטלקי בשרי קלאסי - קרפצ'יו, פאנצ׳נלה, קפונטה, אוסובוקו, פסטה עם רגו בקר, ניוקי.
מטבח איטלקי חלבי - ייצור פסטה טרייה ורטבים על בסיס עגבניות, שמנת, חמאה או שמן זית.
פיצה, פוקצ'יה וסלטים קלאסיים.
מטבח יפני ואסייתי - סושי לסוגיו, סום טאם, פאד תאי, נודלס עוף סיני ועוד...
בישול לבנטיני - מקלובה, מסחאן עם פיתות בסאג', חומוס ירושלמי אוטנטי, מ'טבל, טבולה לבנוני, סינייה קבב דגים...
ולסיום...
ארוחות של שפים - הרכבת ארוחה יוקרתית עם דגש על הגשה ו"צילחות".
* פתיחת הקורס תלויה בכמות הנרשמים
השף שלומי אלדו החל את דרכו בלימודי אומנות הבישול ברשת מלונות דן. לאחר שסיים בהצלחה עבד במלון דן תל אביב, במסעדות בחו"ל ולמד את סודות המקצוע מטובי השפים בישראל. שף אלדו מתמחה בסגנונות בישול שונים ומזה שנים רבות הוא מעביר סדנאות וחוויות קולינריות לילדים בכל רחבי הארץ. השף אלדו התארח בתכניות טלוויזיה רבות, תכניות בישול, אירוח ותוכניות ילדים בהם שף אלדו נהנה מהכימיה הטובה שלו והעבודה המשותפת עם הילדים...
