סדנאות קולינריות

קורס להכנת עוגות לחגיגות מיוחדות וימי הולדת

במהלך הקורס נלמד ונתנסה במגוון טכניקות שבעזרתן תכינו עוגות מרהיבות בהובלת הקונדיטורית ליבנת גוטליב. 
בכל שיעור נעמיק ידע בנושא אחר שבסופו תחזרו הביתה עם עוגה מרשימה וטעימה מעשה ידכם להתפאר.
10 מפגשים - 10 עוגות חגיגיות ומרהיבות!
בנוסף, תקבלו חוברת מתכונים מפורטת, וטיפים ליצירת קינוחים נוספים מהמתכונים.

 

  • נושאי הלימוד
  • אודות השף קונדיטורית ליבנת גוטליב

שיעור 1 – 4/9: עוגת גבינה
נלמד את כל הסודות לעוגת גבינה אפויה מושלמת, לבנה, גבוהה, שלא נופלת ולא נסדקת באפייה.
נלמד להכין בצק פריך שקדים בטכניקת סבלאז', דקורציית סוכר ודקורציית שוקולד מטומפרר לקישוט העוגה.
תוצר השיעור: עוגת גבינה עשירה על תחתית פריכה בגימור לבחירה: ציפוי שמנת חמוצה/איבוק באבקת סוכר שאינה נמסה וקישוטים בעבודת יד.

 

שיעור 2 – 11/9: עוגה מעוצבת בבצק סוכר
נלמד להכין עוגת שוקולד איכותית. עוגה רכה ועסיסית, ויציבה לעבודה עם בצק סוכר.
נלמד להכין גנאש שוקולד טעים ויציב למילוי ולעיטוף העוגה.
נלמד לעבוד עם בצק סוכר: לישה נכונה, צביעה, רידוד, עיטוף, יצירת אלמנטים פיסוליים ועוד.
תוצר השיעור: עוגת שוקולד מעוצבת בבצק סוכר.

 

שיעור 3 – 18/9: עוגת מקרונים
נלמד את כל סודות המקרונים.
נכין מאסת מקרונים מושלמת על בסיס מרנג איטלקי, נזלף ונאפה בסיסים לעוגה וגם מקרונים קטנים מנצנצים לקישוט.
נלמד להכין גנאשים מוקצפים טעימים ויציבים למילוי העוגה וגנאשים נוספים למילוי המקרונים הקטנים.
תוצר השיעור: עוגת מקרונים מעוצבת בטעמים וצבעים לבחירה.

 

שיעור 4 – 16/10: עוגת בנטו
נלמד איך להכין את העוגה הקטנה המדוברת שגונבת את ההצגה -
נלמד להכין עוגת וניל עסיסית, קרם חמאה שוויצרי במרקם מושלם לעיטוף העוגה, וקרמים נוספים למילוי העוגה.
נלמד לבנות את העוגה, לעשות עיטוף מדויק וגימור בכמה תצורות שונות.
תוצר השיעור: עוגת בנטו וניל ופירות יער, עוגת בנטו וניל וקרמל בעיצוב אישי וקייקפופס בציפוי שוקולד.

 

שיעור 5 – 23/10: עוגת רד וולווט

נלמד להכין עוגת רד וולווט קלאסית.

נלמד להכין גנאש מוקצף וניל למילוי ולעיטוף העוגה.

נלמד להרכיב את העוגה בצורה נכונה ויציבה.

נלמד להכין גנאש מטפטף שוקולד לבן/מריר.

תוצר השיעור: עוגת רד וולווט - שכבות של עוגת רד וולווט רכה ואוורירית במילוי גנאש מוקצף וניל, עיטוף בסגנון נייקד קייק, ציפוי גנאש מטפטף וקישוטים.

 

שיעור 6 – 30/10:  עוגת מספרים

נלמד להכין בצק פריך מושלם בטעמי וניל/קפה/שוקולד.

נלמד להכין קרם מסקרפונה וניל/קפה/שוקולד לזילוף.

נלמד להכין עוגת ספוג צבעונית במיקרו לקישוט.

נלמד ליצור את העוגה בצורה שאנחנו רוצים (אות/מספר), לזלף את הקרם בצורה נאה, לקשט עם פירות טריים בזיגוג מירור/נפאז' ו/או קישוטים נוספים.

תוצר השיעור: עוגת מספרים - שכבות של בצק פריך, קרם מסקרפונה וניל, בעיצוב אישי ובקישוט של פירות העונה, שוקולדים, פרחים אכילים ועוד.

 

שיעור 7 – 6/11: עוגת סנט הנורה

נלמד את כל סודות הבצק הרבוך.

נכין בצק רבוך מושלם, נזלף פחזניות עם קראמבל פריך מתקתק.

נלמד להכין קרם פטיסייר קלאסי למילוי הפחזניות, קרם מסקרפונה לזילוף, קרמל צלול ומבריק. ובצק פריך שקדים.

תוצר השיעור: עוגת סנט הנורה - בצק פריך, פחזניות קראמבל ממולאות בקרם פטיסייר ומצופות בקרמל, זילוף קרם מסקרפונה.  

 

שיעור 8 – 13/11: עוגת דונאטס צבעונית

נלמד להכין בצק דונאטס קלאסי תוך כדי לימוד עבודה נכונה עם שמרים, פיתוח גלוטן בבצקים ארוכים, זמני התפחות ועוד. 

נלמד להכין קרם משובח למילוי, גלייזים מבריקים ויציבים לזיגוג, קישוטים מבצק סוכר ועוגת ספוג מיקרו צבעונית.  

נטגן את הדונאטס, נמלא, נצפה, נקשט, ונבנה את העוגה שלנו.

תוצר השיעור: עוגת דונאטס - מגדל דונאטס בטעמים ובצבעים שונים אותם נדביק על קונוס ליצירת העוגה המיוחדת.

 

שיעור 9 – 20/11: עוגת ראווה בציפוי גלסאז'
נלמד את היסודות והכללים לבניית עוגת ראווה מוצלחת.
נלמד להכין שכבת פרי תוך עבודה נכונה עם פקטין, מוס על בסיס גנאש, שכבות אפויה, מירור גלייז, ולהכין דקורציית שוקולד מטומפרר.
תוצר השיעור: עוגת ראווה - ביסקוויט שוקולד וטונקה, אינסרט קונפי פטל, מוס שוקולד מריר ופרלינה, ציפוי גלסאז' שוקולד מריר ודקורציית שוקולד.

 

שיעור 10 – 27/11: עוגת ראווה בריסוס שוקולד
נלמד להכין קרמו וגם מוס על בסיס קרם אנגלז, שכבה אפויה ללא גלוטן, ריסוס שוקולד קטיפתי ולהכין דקורציית שוקולד כוורת.
תוצר השיעור: עוגת ראווה - ביסקוויט פיסטוק ללא גלוטן, קרמו רובי-פטל, מוס וניל, ריסוס שוקולד רובי, דקורציית "כוורת" משוקולד רובי

שף-קונדיטורית מובילה, מרצה בכירה ובעלת סטודיו "עוגצ'קה", בעברה הייתה מהנדסת בהייטק ועשתה מעבר לאהבה האמיתית שלה - קונדיטוריה.

 

ליבנת גוטליב נחשבת כיום לאחת הקונדיטוריות המובילות בישראל , היא בעלת התמחות בטכניקות מתקדמות של פטיסרי מודרני, והתמקצעה אצל מיטב השפים בעולם.

 

בין היתר למדה אצל נינה טרסובה, אמורי גישון, קארים בורג'י, יאן קוברר, ג’רמי גרובלה, מורי יושידה ועוד.

ליבנת מעבירה קורסים והשתלמויות מקצועיות בקונדיטוריה, ומובילה חדשנות ודיוק בעולם האפייה – תוך שילוב נדיר של יצירתיות, ידע טכנולוגי וחשיבה פורצת דרך.

רוצים לשמוע עוד?

השאירו לנו פרטים ונחזור אליכם 1-700-502-999

או חייגו אלינו לטלפון : 1-700-502-999

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר

סדנאות נוספות שיעניינו אותך

הצג מפה

הצטרפו למועדון החברים שלנו

אנא המתן...

הטופס נשלח בהצלחה

שליחת הטופס נכשלה אנא נסה שוב מאוחר יותר