סדנאות קולינריות
׳על הלחם לבדו׳- סדנת הלחם
סדנה מעשית בת שני מפגשים, העוסקת בלחמי שאור ומחמצת וההבדלים ביניהם. בסדנה נשתמש בקמחים לבנים וקמחים מלאים. נלמד איך יוצרים שאור עם שמרי אופה וכיצד מגדלים מחמצת בעזרת שמרי פרא. נבין את התהליכים המתרחשים בבצק, כיצד לשים ואיך אופים כדי לקבל באפייה ביתית לחמים של מאפיית ארטיזן.
- נושאי הלימוד
- על השף
דו מפגש בנושא שאור ומחמצת.
2 מפגשים מעשיים של 5 שעות כל אחד, המיועדים לאופות ואופים שרוצים להתחיל לאפות ולכאלה שכבר אופים ומעוניינים לשדרג את הידע ואת האפייה שלהם, לקבל ידע מקצועי המונגש לאופים בייתים. המפגשים מתאימים גם למי שחושש לנסות ולאפות ורצה לקבל את כל היסודות המקצועיים ובסיסי הידע לאפיית לחמים נהדרים.
מפגש ראשון "השאור"?
מהו שאור ואיך מכינים ומשתמשים בו? ההבדלים בין סוגי השאור השונים: ביגה, פוליש ובצק ישן/ בצק מותסס ומתי נשתמש בכל סוג?
נכין 3 מוצרים משלב הלישה ועד מוצר מוגמר.
בגט על בסיס ביגה- נלוש, נתפיח ונתרגל עיצוב בגטים, בכמה שיטות אפייה.
לחם שאור על בסיס בצק ישן/ בצק מותסס- התפחה ראשונה, עיצוב נכון של כיכרות לחם, התפחה סופית, חריצה ואפייה.
פוקצ'ה על בסיס פוליש- בצק לפוקצ'ה מפתיעה וטעימה עם מגוון תוספות ואחת מפתיעה במיוחד.
מפגש שני "מחמצת וקמחים מלאים"
התאוריה של המחמצת, בנייה, גידול ו"תחזוקה". הבנת סוגי המחמצת, השפעת סוגי הקמח, ההידרציה ודרך התחזוקה על המחמצת, זמני האכלה ושימוש.
נלוש, נתפיח, נעצב ונאפה לחמי מחמצת מקמחים מלאים באחוזים שונים, בעזרתם נלמד את שינוי אחוז ההידרציה בהתאם לשינוי אחוז הקמח המלא בבצק.
לחם 50% שיפון עם מחמצת במגוון עיצובים- בסלסלות התפחה, בתבנית ובעיצוב חופשי.
פיצה בסגנון "נפוליטני" ממחמצת, בהתססה ארוכה- נלמד "לפתוח" את הבצק, כמות הרוטב הנכונה, תוספות ואפייה של הפיצות. כל משתתף מכין פיצה לעצמו.
ולחם "הפתעה"- לחם אגוזים מותססים והידרציה גבוהה, בהתססה ארוכה ובתהליך ייחודי. לחם ייחודי, מפתיע וטעים במיוחד!
כמובן שכל המשתתפים מקבלים גור של מחמצת (#פורטונה) לגדל בבית, חוברות מתכונים והמון ידע.
במהלך המפגשים נלמד על מבנה הקמחים והגלוטן, תרומת חומרי הגלם השונים ללחם, תהליכים קצרים וארוכים- התפחות והתססות, לישה, עיצובים, חריצה ואפייה. נעבוד עם סלסלות התפחה, תבניות, עיצובים חופשיים ובדי התפחה,
כל מפגש בן 5 שעות.
את הקורס יעביר סער מור, קונדיטור בהכשרה ואופה לחמים. בעבר הבעלים והאופה של "השאור של סער". סער מלמד סדנאות לחם ובתקופה האחרונה מתרכז בקמחי מורשת והנגשת אפיית לחמים בריאים לאופה הביתי באמצעות דף הפייסבוק "מחשבות על לחם".
